A Langarden.hu honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Borélesztő 100 g AY-1

Ár: 
1 200 Ft
mínusz plusz

Gyümölcsök, gyümölcslevek, fehér és vörösborok erjesztéséhez

AY-1 Aktív Szárított Borélesztő.

Felhasználás: 10x mennyiségű 20-25ºC víz és must 1/1 elegyében csomómentesen elkeverjük, pihentetjük, mikor duzzadni kezd a kezelendő musthoz üntjük.

Termék leírás
Az AY-1 Saccharomyces cerevisie vinum törzs.
Neutrális jellegű fajélesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez.
Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.
Tulajdonságok:
 Optimális erjesztési hőmérséklete 14-32ºC.
 Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes.
 Habképzése közepes.
 Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt.
 Alkoholtűrő képessége 14 tf%.
 Kevés illósavat képez.
 Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
 Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
 Viszonylag tömör seprőt ad.
 Tápanyagigénye közepes.
Elkészítés:
A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni.
A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40ºC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjük és egyenletesen a musthoz öntjük.
Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb.
A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15ºC-ot.
Ha a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20ºC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez.
Adagolás:
Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség:
Fehér borokhoz: 15-30 g/hl
Vörös borokhoz: 15-25 g/hl
Tárolás
A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20°C) 3 év. Ha hűtve tárolják (4°C) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 3 évet. Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva.
 

  • Cikkszám: AY10
  • Gyártó, márka: Flo-Kév
  • Súly: 100g
  • Egységár:
  • Hűségpont érték:
Kérjük, adja meg a képen látható kódot az űrlap elküldése előtt!
Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció