A csicsóka rokonságban áll a napraforgóval. Tavasszal akár össze is lehet őket téveszteni, de később már nem, mert a csicsóka sárga virágai a napraforgóéhoz képest kicsinyek, és jóval később, augusztus elején nyílnak. A növény szára (azonos talajviszonyok között) a napraforgóénál vékonyabb és magasabb, akár 3 m magasra is megnő. Magyarországi éghajlatunkon a késői virágzás miatt a magok már nem tudnak kifejlődni, így magról nem tudunk csicsókát szaporítani.
A csicsóka fontos diabetikus alapanyag lehet, íze is hasonlít a burgonyáéhoz, de annál jóval édesebb. A 20-28% szárazanyagot tartalmazó gumókban 14-16% inulin és polifruktozánok (levulóz, szinantrin) vannak. Az ezekből keletkező fruktóz (gyümölcscukor) lassabban növeli meg a vércukor szintet, mint a szőlőcukor.

Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Kifejtőborsó Édes-Provanszi (áttelelő) 200gr
Kiszerelés: 200 gr
Borsó Debreceni sötétzöld 500gr
Kiszerelés: 500 gr
Paprika Cayenne
Kiszerelés: 1 gr
Paprika Szentesi kosszarvú zöld
Kiszerelés: 1 gr
Paradicsom San Marzano
Kiszerelés: 1 gr
Paradicsom Roma VF
Kiszerelés: 1 gr






