A CSÍRANÖVÉNYEK magvai pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként segítik szervezetünket. Felhasználása: Tegyünk 2 evőkanál búzamagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-4 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Az első 3-4 napon a legédesebb ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sokféle ételben használhatók nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban is kiváló ízű. Felhasználhatjuk salátákhoz, palacsintához, levesekhez zöldségköretekhez, tésztafélékhez és tojásételekhez.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció