A Langarden.hu honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

PEKTINBONTÓ EVERZYM Liquid 12g III.

Ár: 
1 170 Ft
mínusz plusz

Pektinbontó enzim koncentrátum. 
Szőlőből, gyümölcsből készült cefre, must, bor és pálinka kezelésére használható erős pektinbontó készítmény, mely növeli a színmust mennyiségét, segíti a szín, - és aromaanyagok felszabadítását, a préselhetőséget és deríthetőséget. A szükséges mennyiségű enzimet oldjuk fel a kezelni kívánt - 20 x-os mennyiségű - cefrében, vagy mustban. Az így kapott oldatot alapos keverés mellett egyenletesen öntsük hozzá a kezelendő tételhez. Az enzimkezelés ideális hőmérséklet tartománya 15-30 °C között van. 10 °C alatt és 50 °C között nincs hatása. 
Minimális kezelési idő: 1-3 óra. Az enzim aktivitását bentonitos derítéssel, vagy  melegítéssel (pasztőrözés) lehet blokkolni. 
Bármelyik felhasználási területnél az enzim egyszeri adagolása szükséges. A különböző munkafolyamatok végzésekor ne alkalmazzunk többszöri kezelést. 
A hatásidő növelésével a pépesítő hatás növekszik, ami a gyümölcsök feldolgozásánál előnyös, de a szőlő kezelésekor kellő figyelemmel kell eljárni.
Az adagolás növelésével (maximum másfélszeres) a kezelés ideje csökkenthető. 

  • Cikkszám: BSA22
  • Gyártó, márka: UNIKÉN
  • Súly: 12g
  • Egységár:
  • Hűségpont érték:
Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció