Pektinbontó enzim koncentrátum. Szőlőből, gyümölcsből készült cefre, must, bor és pálinka kezelésére használható erős pektinbontó készítmény, mely növeli a színmust mennyiségét, segíti a szín, - és aromaanyagok felszabadítását, a préselhetőséget és deríthetőséget. A szükséges mennyiségű enzimet oldjuk fel a kezelni kívánt - 20 x-os mennyiségű - cefrében, vagy mustban. Az így kapott oldatot alapos keverés mellett egyenletesen öntsük hozzá a kezelendő tételhez. Az enzimkezelés ideális hőmérséklet tartománya 15-30 °C között van. 10 °C alatt és 50 °C között nincs hatása. Minimális kezelési idő: 1-3 óra. Az enzim aktivitását bentonitos derítéssel, vagy melegítéssel (pasztőrözés) lehet blokkolni. Bármelyik felhasználási területnél az enzim egyszeri adagolása szükséges. A különböző munkafolyamatok végzésekor ne alkalmazzunk többszöri kezelést. A hatásidő növelésével a pépesítő hatás növekszik, ami a gyümölcsök feldolgozásánál előnyös, de a szőlő kezelésekor kellő figyelemmel kell eljárni. Az adagolás növelésével (maximum másfélszeres) a kezelés ideje csökkenthető.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció